Öğretmenler Günümüz Kutlu Olsun

Öğretmenler Günümüz Kutlu Olsun

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla okul Müdürümüz Düriye DABAN, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutladı ve tüm öğretmenlerimize çiçek hediye etti.

24.11.2022 546

Gazi Mustafa Kemâl Atatürk, Kütahya'ya yaptığı ziyaret sırasında (24 Mart 1923) şöyle diyor:
"Memleketimizi,toplumumuzu gerçek hedefine,mutluluğa eriştirmek için iki orduya ihtiyaç vardır.Biri vatanın hayatını kurtaran asker ordusu,diğeri milletin geleceğini yoğuran irfan ordusudur. Bu iki ordunun her ikisi de kıymetlidir, yücedir, feyizlidir, muhteremdir.
Yalnız siz, irfan ordusu mensupları, sizlere mensup olduğunuz ordunun kıymet ve kutsallığını anlatmak için şunu söyleyeyim ki, sizler ölen ve öldüren birinci orduya niçin öldürüp öldüğünü öğreten bir irfan ordusuna mensupsunuz.
Bir millet, irfan ordusuna sahip olmadıkça savaş meydanlarında ne kadar parlak başarılar elde ederse etsin, o zaferin köklü sonuçlar vermesi ancak irfan ordusu ile mümkündür. Bu ikinci ordu olmadan, birinci ordunun elde ettiği kazançlar sönük kalır. Milletimizi gerçek kurtuluşa ulaştırmak istiyorsak, bizi ölümden kurtaran ve hayata götüren bugünkü idare şeklimizin sonsuzluğunu istiyorsak bir an önce, büyük kusursuz, nurlu bir irfan ordusuna sahip olmak zorunluluğunda bulunduğumuzu inkâr edemeyiz."

Başta başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anıyor ve tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ EN İÇTEN DİLEKLERİMİZLE KUTLUYORUZ.

İyiki varsın ÖĞRETMENİM.

Kaynak: https://dilovasihasanaliyucelio.meb.k12.tr/